محل تبلیغات شما

مهندسی صنایع غذایی رشته‌ای است که در آن از علوم مختلفی مثل فیزیک، شیمی و میولوژی، برای تولید غذاهای با کیفیت‌تر، بهینه‌سازی مراحل مختلف تولید غذا، افزایش ماندگاری مواد غذایی و … استفاده می‌شود. با افزایش روز‌به‌روز جمعیت انسانی و کاهش پیوسته‌ی منابع و فرسایش خاک‌ها، یکی از چالش‌های پیش رو در دهه‌های آتی، مسئله‌ی تأمین غذای جوامع است. به همین دلیل، انتظار می‌رود که این رشته از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۹، حدود ۶ درصد رشد داشته باشد.

مهندسی شیمی و مهندسی فرآیند، شغلی است که در آن از دانش ریاضیات، شیمی، فیزیک و دیگر علوم طبیعی، به منظور توسعه‌ی روش‌های بهینه‌ از نظر اقتصادی برای استفاده از مواد و انرژی در صنعت، استفاده می‌شود. بنابراین، سازمان‌های صنعتی متعددی در زمینه‌های گوناگونی نیازمند

استخدام مهندس صنایع غذایی و شیمی هستند. این رشته ارتباط تنگاتنگی با بسیاری از صنایع دارد زیرا فرآیندهای شیمیایی در خیلی از صنایع مثل صنایع غذایی، داروسازی، نساجی، کاغذ، فولاد، پتروشیمی، پلیمر و … نقش محوری دارند. این فرآیندها باید تا جای ممکن از نظر اقتصادی به صرفه و از نظر زیست‌محیطی، پاک باشند. بهینه‌سازی و سازگار کردن فرآیندهای شیمیایی در مقیاس‌های صنعتی، کار مهندسین شیمی است.

در صورتی که مایل به ارسال رزومه برای

آگهی‌های استخدامی در رشته‌های مهندسی صنایع غذایی و مهندسی شیمی هستید، کلیک کنید.

در این مقاله می‌خواهیم در رابطه با بازار کار، شرایط کاری و آینده‌ی شغلی مهندسی صنایع غذایی و مهندسی شیمی صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

شرایط استخدام و بازار کار در گروه شغلی مهندسی صنایع غذایی و مهندسی شیمی چگونه است؟

با توجه به افزایش سریع جمعیت جهان، فرسایش خاک‌ها و کاهش راندمان روش‌های سنتی تولید مواد غذایی، انتظار می‌رود که شغل مهندسی صنایع غذایی، آینده‌ی روشنی داشته باشد. پیشبینی شده است که از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۹، بازار کار این رشته، حدود ۶ درصد رشد داشته باشد که ۲ درصد بیشتر از میانگین همه‌ی مشاغل است.

افزایش روز‌به‌روز جمعیت بشر، نیاز به استفاده‌ی بهینه از منابع و انرژی را به ما یادآوری می‌کند. امروزه، تمامی صنایع به سمت پیروی از اصول توسعه‌ی پایدار قدم بر می‌دارند و صنایع شیمیایی و غذایی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. افزایش قدرت اقتصادی و ظهور یک رده‌ی متوسط در میان کشورهای در حال توسعه سبب افزایش نیاز به مواد، انرژی محصولات و فناوری می‌شود. بنابراین، نیازمند به روش‌هایی بسیار بهینه و با کمترین آلودگی‌های زیست‌محیطی برای پاسخ‌گویی به این حجم بالا از تقاضا هستیم.

در آینده، باید بتوانیم با مصرف کمترین انرژی و منابع، بیشترین غذا را تولید کنیم. غذای ارزان به معنی رشد اقتصادی و کاهش اختلاف طبقاتی است و جوامع را به مکانی بهتر برای زندگی کردن تبدیل می‌کند. به علاوه، کاهش مصرف انرژی در تولید غذا، به معنی توسعه‌ی پایدار و حفاظت از سیاره‌مان است. تولید غذای مخصوص گروه‌های خاص، مثل افراد دارای بیماری‌های خاص یا سالمندان، از جمله موضوعات داغ در آینده‌ی این صنعت خواهد بود.

از سوی دیگر، افزایش جمعیت با افزایش نیاز به مواد غذایی نیز همراه است. جمعیت بیشتر به معنی نیاز به آب آشامیدنی بیشتر است که روز‌به‌روز، تهیه‌ی آن، سخت‌تر می‌شود. همه‌ی این عوامل دست به دست هم می‌دهند تا نیاز به استخدام مهندس شیمی، روزبه‌روز در صنایع مختلف، بیشتر شود. پیشبینی می‌شود که از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۹، بازار کار این شغل، رشدی ۴ درصدی را تجربه کند اما انتظار می‌رود که در دهه‌های بعدی این رشد، سریع‌تر شود.

تولید غذاهایی با ماندگاری بالا و حجم پایین برای سفرهای طولانی مدت مثل سفرهای فضایی، استفاده از بسته‌بندی‌های تجزیه‌پذیر، افزایش ارزش‌غذایی محصولات صنعتی و توجه به تأثیر غذاها روی میوم روده‌ای و نقش آن در سلامت انسان، دیگر ترندهایی هستند که در دهه‌های پیش رو با آن‌ها مواجه خواهیم بود.

شما می‌توانید با مراجعه آدرس www.jobvision.ir/jobs آگهی‌های شغلی متعددی برای استخدام مهندس صنایع غذایی یا استخدام مهندس شیمی پیدا کنید.

یک مهندس صنایع غذایی معمولا چه کارهایی انجام می‌دهد؟

  • انجام پژوهش‌هایی برای پیدا کردن روش‌های کارآمدتر تولید محصول
  • ابداع تکنیک‌هایی برای فرآوری، بسته‌بندی و نگهداری مواد غذایی
  • نظارت بر فرآیندها و تجهیزات مورد استفاده در تولید محصول
  • توسعه و طراحی تجهیزات جدید برای استفاده در فرآیند تولید
  • تحقیق و توسعه‌ی مواد غذایی جدید
  • رفع مشکلات مربوط به ماندگاری، بسته‌بندی و توزیع مواد غذایی

فرصتی استثنائی برای استخدام: ارسال رزومه برای

آگهی‌های استخدام مهندسی شیمی و صنایع غذایی

یک مهندس شیمی معمولا چه کارهایی انجام می‌دهد؟

  • انجام پژوهش‌های لازم برای توسعه‌ی فرآیندهای تولیدی جدید و بهبود فرآیندهای موجود
  • تعیین پروتوکل‌های ایمنی برای کسانی که با مواد شیمیایی خطرناک کار می‌کنند
  • توسعه‌ی فرآیندهای برای جداسازی فازهای مختلف مواد از هم دیگر مثل جداسازی فاز مایع از فاز گازی یا ایجاد جریان‌های الکتریکی با استفاده از فرآیندهای شیمیایی تحت کنترل
  • طراحی و تهیه‌ی نقشه‌های تجهیزات مورد استفاده در فرآیندها مثل راکتورها
  • انجام آزمایش‌ها و نظارت بر عملکرد فرآیندها در روند تولید
  • برطرف کردن مشکلات در فرآیندهای تولید
  • ارزیابی تجهیزات و فرآیندها برای تضمین تطابق آن‌ها با قوانین ایمنی و زیست‌محیطی
  • تخمین هزینه‌های تولید
  • و …

محیط و شرایط کاری مهندسی صنایع غذایی و مهندسی شیمی چگونه است؟

مشاغل مختلف در این گروه شغلی، شرایط کاری متفاوتی دارند. به عنوان مثال، کسی که در فرآیند صنعتی کار می‌کند، ممکن است مجبور باشد به صورت شیفتی و در ساعات کاری غیرمعمول، در کارخانه حضور داشته باشید. همچنین کارشناسان میولوژی و کسانی که با کشت‌های می کار می‌کنند، ممکن است مجبور به کار به صورت شیفتی و شبانه‌روزی باشند. محل بعضی مشاغل صنایع غذایی نیز می‌تواند دارای شرایط سختی باشد.

با مراجعه به وب‌سایت کاریابی اینترنتی جاب ویژن می‌توانید تعداد زیادی فرصت شغلی مهندسی صنایع غذایی و مهندسی شیمی پیدا کرده و برای آن‌ها رزومه ارسال کنید.

محیط کاری در این شغل می‌تواند بسیار متنوع باشد. این مهندسین باید در مکان‌های مختلفی مثل آزمایشگاه‌ها، مراکز صنعتی و دفاتر اداری کار کنند. گاهی اوقات نیاز به حضور در مناطق دور افتاده مثل معادن و چاه‌های نفت است. آن‌ها اغلب در ساعات اداری و به صورت تمام وقت و حضوری کار می‌کنند. با این حال، گاهی اوقات نیاز است که یک پروژه در یک بازه‌ی زمان خاص، به پایان برسد و شاید نیاز به کار خارج از ساعات معمول نیز باشد. همچنین، بعضی از فرآیندهای صنعتی می‌توانند ساعت‌ها طول بکشند و حضور مهندسان شیمی در بعضی از این فرآیندهای طولانی، اامی است. بنابراین، این شغل می‌تواند به صورت شیفتی‌ هم باشد. استخدام مهندس شیمی به صورت پاره‌وقت یا پروژه‌ای، کمتر دیده می‌شود.

در صورتی که می‌خواهید در رابطه با شغل مهندسی صنایع غذایی بیشتر بدانید،

راهنمای جامع استخدام صنایع غذایی را بخوانید.

 


جاب ویژن

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها