محل تبلیغات شما

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های هر شرکت و سازمانی، تامین امنیت و حفظ جان و مال و سرمایه سازمانی است؛ به همین دلیل، هر کسب و کاری به استخدام نگهبان مسئولیت‌پذیر و قابل اعتماد نیاز دارد. نگهبانی عناوین شغلی مختلفی دارد و به مشاغلی مثل نگهبان، حراست، انتظامات و سرایدار دسته بندی می‌شود. البته هرکدام از این موقعیت‌های شغلی به مهارت‌ها، توانایی‌ها و ویژگی‌های خاصی نیاز دارند و داشتن یا نداشتن این ویژگی‌ها می‌تواند باعث تاثیر زیادی بر استخدام شما بگذارد.

برای مشاهده آگهی‌های

 آگهیهای استخدام نگهبان  کلیک کنید.

اگر قصد دارید به عنوان نگهبان در یک شرکت خوب و معتبر مشغول به کار شوید این مطلب 

سایت استخدام جاب ویژن را بخوانید تا با شرایط جذب و شرح وظایف و مسئولیت‌های کار آشنایی بیشتری پیدا کنید.

سختیها و چالش‌‌های شغل نگهبان و حراست

شغل نگهبانی اگرچه در دسته مشاغل سخت دسته‌بندی نمی‌شود. اما به خاطر ماهیت و ساعات کاری متغیر و طولانی، به توانایی‌های خاصی نیاز دارد و هرکسی از عهده آن برنمی‌آید. برخی از سختی‌های نگهبانی عبارتند از:

طولانی بودن ساعات کار

هرسازمان و شرکتی برنامه زمانبندی متفاوتی برای ساعات کاری نگهبان دارد. اما در بسیاری از شرکت‌ها نگهبان‌ها در شیفت شب هم سرکار هستند یا موظف به انجام شیفت‌های ۲۴ ساعته پشت سر همند. به همین دلیل، فردی که این شغل را انتخاب می‌کند باید توانایی شب‌بیداری و نگهبانی برای زمان طولانی را داشته باشد.

میزان حقوق و درآمد نسبتا پایین

نگهبانی شغل حساس و مهمی است؛ اما از آنجا که نیاز به تحصیلات، مدارک و توانایی‌های تخصصی ندارد معمولا حقوق پایه را برای آن در نظر می‌گیرند. البته ممکن است سازمان‌های بزرگ، با توجه به پیچیدگی و سختی وظایف، حقوق بالاتری را به ویژه برای مامورین حراست و انتظامات پیشنهاد بدهند. اما معمولا حقوق پایه وزارت کار مبنا و معیار حقوق و پرداختی به نگهبانان قرار می‌گیرد.

البته سطح حقوق نگهبان بسته به نوع مسئولیت‌هایی که دارد متغیر است. به این ترتیب، سرایدار ساده پایین‌ترین حقوق و دستمزد را دارد و مامور حراست یا نگهبان سازمان‌های بزرگ و معتبر اغلب درآمد بالاتری دارند.

مسئولیتهای زیاد و اهمیت و حساسیت شغلی

نگهبانی شغل حساس و مهمی است و باید پاسخگوی هرمشکل، سرقت یا خسارت مالی و جانی باشد و اگر مشخص شود این مسئله به خاطر کوتاهی یا غفلت نگهبان به وجود آمده می‌تواند منجر به توبیخ، اخراج و حتی شکایت قضایی شود به همین دلیل، بنابراین برخلاف این که نگهبانی و سرایداری در ظاهر ممکن است شغل ساده‌ای برسد اما از نظر سطح مسئولیت و پاسخگو بودن جزء مشاغل سخت و حساس به حساب می آید.

بررسی بازار کار و محیط شغلی نگهبانی و حراست

تقریبا هر شرکت و کسب و کاری برای محافظت از اموال و دارایی ها و برقراری نظم و امنیت اقدام به انتشار آگهی جذب نگهبان می‌کند. اما حضور نگهبان در برخی مشاغل، اهمیت بیشتر و بالاتری دارد و بخش زیادی از

آگهیهای همکاری نگهبان و حراست به این حوزه‌ها اختصاص می‌یابد.

  • نگهبان بانک
  • انتظامات و حراستمراکز خرید پاساژها
  • نگهبان مجتمع‌های مسی
  • نگهبان شرکتهاو سازمان‌ها (بخش لابی)
  • سرایدار شرکت، انبار، باغ و…

در بعضی شرکت‌ها، شما تنها نگهبان مجموعه و شرکت هستید؛ اما در سازمان‌های بزرگ‌تر اغلب چند نفر مسئولیت نگهبانی و تامین امنیت را برعهده دارند و به صورت شیفتی (شیفت‌ ۲۴ -۴۸) یا یک روز در میان و … مشغول به کار هستند.

حتی در ارگان‌های دولتی و سازمان‌های بسیار بزرگ هر نگهبان مسئولیت جداگانه‌‌‌ای دارد: مثلا یک نگهبان مسئول نظارت بر دوربین‌های مداربسته است و نگهبان دیگر عهده دار بررسی و نظارت بر ورود و خروج افراد و اموال و داریی‌ها به ساختمان است. این نگهبانان اغلب تحت سرپرستی و نظارت یک سوپروایزر یا مسئول نگهبانی فعالیت می‌کنند و گزارش‌های روزانه را به او تحویل می‌دهند.

بررسی آگهی های استخدام نگهبان نشان می‌دهد که برای استخدام نگهبان در شرکت‌ها و سازمان‌ها معمولا سن فاکتور مهمی حساب میشود و برای برخی مشاغل نگهبانی متقاضیان جوانتر در اولویت جذب قرار دارند. اما از طرفی برای استخدام نگهبان مجتمع مسی، برج‌ها و … اغلب افراد میانسال و باتجربه در اولویت بالاتری قرار دارند.

آیا شغل نگهبانی به ویژگیهای شخصیتی خاصی نیاز دارد؟

نگهبان حافظ و مراقب اموال و امنیت جانی افراد و کارکنان است و مسئولیت بسیار مهم و حساسی برعهده دارد. به همین دلیل فردی در این شغل پرخطر و مهم موفق می‌شود که ویژگی‌ها و مهارت‌های فردی خاصی داشته باشد.

برخی از مهارت‌های فردی یک نگهبان امین و مسئولیت‌پذیر به شرح زیر هستند:

  • سلامتو قدرت جسمی برای برخورد با مزاحمان احتمالی
  • تواناییاستفاده از سیستم‌های اطفاء حریق، کپسول آتش نشانی و …
  • مسئولیت‌پذیری، صداقت و مورداعتماد بودن
  • توانایی کار به مدت طولانی (شیفت کامل ۲۴ساعته)
  • مدیریت استرس و بحران
  • سرعت عمل و خلاقیت در تفکر و توانایی حل مسئله
  • برخورد خوب و مودبانه با مشتریانو کارکنان
  • داشتنمجوز حمل اسلحه، در برخی مشاغل (مثل بانک)
  • روابط عمومی قویو مهارت‌های ارتباطی خوب (گفتاری و نوشتاری)
  • خوش برخورد و آراستگی ظاهری
  • قضاوت صحیحدر موقعیت‌های بحرانی و پیچیده
  • آشنایینسبی با قوانین و مقررات قانونی مرتبط با شغل نگهبانی
  • توانایی کار به صورت انفرادی و گروهی

جمع بندی

نگهبان ساده یا سرایدار معمولا درآمد بالایی ندارد و حقوق پایه وزارت کار را دریافت می‌کند. اما هرچه مسئولیت‌ها و وظایف نگهبان بیشتر شود به تبع آن، میزان درآمد و حقوق و دستمزد نیز بالاتر خواهد رفت. شغل حراست در رده‌ای بالاتر قرار دارد و به همین دلیل هم به تخصص و مهارتهای فردی بیشتری نیاز دارد. مامورین حراست و انتظامات معمولا در کسب و کارهای حساس و امنیتی مثل بانکها، ارگانهای دولتی و همینطور دانشگاهها مشغول به کار می‌شوند.

مطالب مرتبط: 

استخدام نگهبان؛ شرایط لازم، شرح وظایف و بازار کار

شغل نگهبانی، مامور حراست و سرایدار به ویژگی‌های فردی خاصی مثل امانت‌داری، صداقت، مسئولیت‌پذیری و تعهد بالا نیاز دارد؛ چون نگهبان مسئولیت محافظت از امنیت افراد و اموال و منافع و دارایی‌های یک شرکت را بر عهده دارد. در صورتی که وظایف شغلی خود را به درستی انجام دهید می‌توانید در این حوزه پیشرفت کنید و به عناوین شغلی سرپرست نگهبانان یا سمت‌های مدیریتی و بخش تدارکات ارتقا پیدا کنید.

 


جاب ویژن

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها